Gemeentereis naar Israël

Hier en daar gaan stemmen op om vanuit onze gemeente een reis naar Israël te maken. Gisela en ik hebben 25 jaar reisleiderservaring en hebben als zodanig ook vele malen Israël bezocht.
Het is de bedoeling van maandag 20 tot en met donderdag 30 mei 2019 te gaan.
We hopen eerst wat woestijnervaring op te doen. Daarbij bezoeken we de plaats waar Mozes op de rots sloeg en die waar Jozua streed tegen de Kanaänitische vorsten. Ook ontbreekt een bezoek aan de kibboets van Ben Gurion niet. Daarna gaan we via de plaats waar David zich voor Saul verborg (Engedi) naar Jeruzalem. We wandelen de Olijfberg af, lopen de Via dolorosa en komen bij het graf van Christus. Het herinneringsmonument Yad Vashem ontbreekt uiteraard niet. Op sabbatavond bezoeken we een synagogedienst en op zondagmorgen gaan we naar de Lutherse Opstandingskerk. Eveneens is een bezoek aan Bethlehem en de herdersvelden ingepland. Dan gaan we door Samaria naar het Noorden. We komen bij het graf van Samuël, het heiligdom van de Samaritanen op de Gerezim en het graf van Jacob in Sichem/Nablus. Via Nazareth belanden we in Tiberias. Van hieruit bezoeken we de heilige plaatsen rondom het Meer, gaan de Golan op en komen bij Dan en/of Caesarea Filippi waar Petrus de goede belijdenis heeft uitgesproken. Dit is nog maar een kleine greep.…
Het belooft een bijzondere reis te worden. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers. Neem voor nadere informatie zo mogelijk op korte termijn contact met ons op. Het is de bedoeling enkele voorbereidingsavonden in Sliedrecht te organiseren.