Jeugddiaconie: Ester en Timo

Na Thirsa, Rhodé, Elsemiek en Joëlle, nu het verhaal van Ester Vroom en Timo Gort. beiden gaan zij in verschillende perioden een paar weken werken in Oekraïne. Voor het geval u zich ongerust zou maken: Ester en Timo gaan naar een plaats die ver ligt van de gebieden waar zoveel ongeregeldheden zijn.

Esther gaat naar Oekraïne, Beregowo
Ik ben Esther, 19 jaar en in het dagelijks leven ben ik gastvrouw en gastouder. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als onderwijsassistente. In het weekend werk ik in Parkzicht als gastvrouw in het restaurant en door de week als gastouder in een gezin met drie kinderen.
Ik sta altijd graag voor anderen klaar en vind het dan ook heerlijk om praktisch bezig te zijn. Ik wil graag anderen helpen en hen meer over Gods liefde vertellen/laten zien.
Ik ga van eind juni tot half juli op werkvakantie naar de Oekraïne. Ik reis met Children’s Relief mee naar het dorp Beregowo. Children’s Relief is een christelijke organisatie die niet alleen reizen naar Oost-Europa organiseert, maar er ook veel projecten ondersteunt. Ik ga werken in een kinderziekenhuis en helpen met de dagelijkse verzorging van de baby’s en kinderen.
Tijdens de gemeenteavond ‘Discipelschap’ en op andere momenten hoorde ik steeds meer over het omzien naar je naasten. De buurvrouw van even verderop heeft het misschien wel goed, maar 1600 km verder sterven er kinderen van de honger of vanwege gebrek aan aandacht. In wezen zijn dat ook je naasten.
De mensen en/of kinderen wil ik laten zien dat Jezus er ook voor hen is. Al kan ik ze liefde, een glimlach geven, dan geloof ik dat God ermee verder kan en mij op dat moment verder helpt.

Ook Timo gaat naar de Oekraïne, Beregowo
Ik ben Timo Gort, geboren en getogen in Sliedrecht, 22 jaar. Momenteel heb ik een tussenjaar, dat wil zeggen: ik heb een jaar pauze genomen van school om me te heroriënteren. Uiteindelijk ben ik door omstandigheden toch gestopt met mijn opleiding dierengezondheid en welzijn in Delft. Momenteel heb ik drie werkgevers. Door de week werk ik in de thuiszorg bij T-zorg, twee avonden tijdens de maaltijd bij Overslydregt en op zaterdag heb ik mijn bijbaantje bij C1000.
Aanstaande september hoop ik te starten op de Bijbelschool Philadelphia van stichting Heartcry. Hoe de toekomst verder gaat, is onzeker, maar ik heb het vertrouwen dat God me zal leiden naar de juiste plaats in Zijn Koninkrijk.
Ik heb al twee keer eerder een werkvakantie gedaan en dat waren bijzondere ervaringen. Dit heeft er mede toe bijgedragen dat ik dit jaar weer een werkvakantie wilde doen. Dit heeft voor mij zo veel meer betekenis dan een zon-zee-strandvakantie. Mijn motivatie kort samengevat? Het verlangen om te helpen met dingen die er echt toe doen, die echt waarde hebben, vooral voor de eeuwigheid.
Op 19 juli reis ik voor twee weken naar Beregewo in Oekraine, met de stichting Childrens Relief. Daar is een christelijk tehuis voor jongeren zonder thuis. Samen met een team wordt er jaarlijks de vakantiebijbelclub gehouden. Dit is een tiendaags kamp waarbij een Bijbels thema centraal staat. Samen met het team mag ik dit verder aankleden met sport, spel, creativiteit en muziek.
Ik hoop op deze wijze het Evangelie over te brengen en daarmee de Hoop die niet teleurstellen zal en zo de jongeren een plezierige tijd te bezorgen

Namens de Jeugddiaconie, Gert Bakker