Jeugddiaconie

Al meerdere keren is of via de zendingscommissie of via de jeugddiaconie de vraag aan jongeren/gemeenteleden gesteld: als je van plan een diaconale en/of missionaire werkvakantie te gaan doen, meld je dan bij Joëlla Westland joellawestland@live.nl of Gert Bakker gert.hilda.bakker@solcon.nl .

Eerder dit jaar hebben we een dergelijke aanmelding van Mariette Schild ontvangen; zij is als vrijwilliger voor Mercy Ships gaan werken. Mariette is inmiddels weer terug bij haar gezin en heeft aan den lijve moge ondervinden hoe ongelofelijk belangrijk dit werk is.
Hieronder een getuigenis van Mariette bij terugkomst:

Stil en verwonderd
Stil en verwonderd was ik na mijn terugkomst uit Congo. Ik vond dat heel moeilijk… nu mocht ik getuigen en kon ik het niet! Na een week acclimatiseren kan ik eindelijk vertellen hoe blij en dankbaar ik ben dat dit prachtige werk van Mercy Ships op mijn pad is gekomen! Dit is het mooiste werk dat ik tot nog toe heb gedaan. Dienstbaar te mogen zijn aan de kansarme medemens. Ik voel me enorm gedragen door onze Grote God.
450 mensen op een varend ziekenhuis die zich belangeloos inzetten voor de allerarmsten… daar mag je Gods hand in zien. In navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen, is het toonbeeld van Zijn liefde en dat geeft een zeer voldaan gevoel.
Ik heb mogen meewerken in het dentalteam dat gratis tandheelkundige hulp biedt aan zo’n 80 mensen per dag. Aan boord worden er diverse operaties gedaan zoals tumoren, oogkwalen, fistels, liesbreuken en ernstige vergroeiingen bij kinderen. Deze mensen zijn voor de maatschappij afgeschreven, maar krijgen een nieuw gezicht, een identiteit en een nieuw leven. Ook mocht ik zien hoe er training en onderwijs gegeven wordt in de gezondheidszorg en landbouw, hoe er poliovaccinaties gegeven worden, weeskinderen worden opgevangen en hoe er gebeden wordt voor en met patiënten. Dit allemaal onder Gods zegenende hand. Twee weken is tekort, dat realiseerde ik mij al snel. Zoveel indrukken, nieuwe mensen een andere taal… Dit alles zal zo God het geeft zeker een vervolg hebben. Het schip verhuist na de zomervakantie naar Guinee. Bid mee of God opnieuw dit mooie werk, in dit nieuwe deel van Afrika, zegent.
En inderdaad… being a volunteer changed my whole life!
Dank voor al het medeleven vanuit de gemeente, maar bovenal dank aan onze Grote God!
Een hartelijke groet, Mariette Schild