Kameroen – Bericht van Margaret

Lieve gemeente,

Allereerst wil ik vreugdevol nieuws met jullie delen. Momenteel ben ik 22 weken zwanger. We zijn heel dankbaar dat wij opnieuw een kindje mogen verwachten. De zwangerschap verloopt tot op heden voorspoedig. Begin november is de uitgerekende datum. Mijn zwangerschapsverlof zal tegelijk met mijn regulier verlof plaatsvinden. Vanaf 13 september hoop ik tot het einde van het jaar 2022 in jullie midden te zijn.

Ik verheug me om jullie weer te zien.

Na het afronden van het college jaar komen nu mijn reguliere werkzaamheden weer terug. Over een aantal weken hebben Benjy en ik een workshop gepland staan met Njowi sprekers, waarbij de orthografie gepresenteerd zal worden aan de hele gemeenschap. Ook wel weer fijn dat we met alleen onze reguliere werkzaamheden weer wat rustiger aan kunnen doen.

Dankpunten:

  • i-DELTA is grotendeels achter de rug. Alles mocht goed gaan, alle studenten zijn geslaagd en iedereen mocht weer veilig naar hun families terugkeren.
  • We hebben meer werknemers voor het SURAM project mogen aannemen.
  • Ik heb in de afgelopen weken opnieuw malaria (twee keer in een maand) gehad, maar voel me nu gelukkig weer helemaal goed.
  • Benjy voelde zich, na lange tijd last gehad te hebben van thyfoid, weer wat beter. Hij heeft nu alleen wel weer malaria opgelopen.

Bidpunten:

  • De samenkomst met de Njowi gemeenschap zal het weekend van 25 juni plaatsvinden. We hopen op een grote opkomst en een goede samenwerking.
  • De testfase voor SURAM gaat binnenkort van start, waarbij we de methodologie hopen uit te proberen. We bidden voor een goede samenwerking met de sprekers, heldere uitkomsten van het onderzoek en wijsheid voor de rest van dit gigantische project.
  • Over een maand of drie hopen we naar Nederland te komen voor een verlof (Benjy volgt iets later). Bid voor alle voorbereidingen, ook voor mijn tfc, als ze er erg druk mee zijn.
  • De jaarlijkse kosten en dus ook benodigde inkomsten groeien met de tijd. De begroting is dit jaar nog niet gehaald. Bid voor gevers en bidders die een bijdrage willen (blijven) leveren.
  • Bid voor goede gezondheid. We hebben allemaal (behalve Hanna) meerdere keren malaria opgelopen in de afgelopen maanden, ook nu heeft Benjy weer malaria.

We zijn dankbaar met jullie steun. Zouden jullie de bovenstaande punten mee willen nemen in het dagelijks gebed?

De hartelijke groeten uit Kameroen en heel veel liefs,

Margaret Belinga-den Besten.