Kom-op-adem in de Herberg

In de prachtige omgeving van Oosterbeek drie dagen samen optrekken om stil te staan bij je (dreigende) burn-out of bij het verlies van je geliefde. Dat kan bij Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg te Oosterbeek. In april vinden de volgende twee Kom-op-adem arrangementen plaats:
Van 19-21 april: In balans – voor mensen met burn-out klachten
Van 24-26 april: Leven met verlies – voor wie een dierbaremoet missen door overlijden
Met een kleine groep lotgenoten kom je samen onder deskundige begeleiding. Er is een luisterend oor voor je verhaal. Het samen in gesprek zijn geeft herkenning en erkenning. Bij een open Bijbel bespreek je onderwerpen die passen bij je situatie. Je hoeft een paar dagen niet te zorgen, er wordt voor je gezorgd. Je hebt een eigen kamer. Maaltijden en activiteiten zijn in groepsverband. In je vrije tijd kan je ontspannen en genieten van de mooie omgeving van de Herberg.
Er zijn nog (enkele) plaatsen vrij! Voor meer informatie ga naar pdcdeherberg.nl of mail naarkomopadem@pdcdeherberg.nl.
Aanmelden kan tot en met 10 april.
Deze Kom-op-ademweken biedt de Herberg naast het herstel-arrangement van 2-6 weken.

Huizen – Amsterdam – Lelystad – Huizen
Toer voor het Goede Doel
150 kilometer fietsen voor IZB
Misschien wel de meest inspirerende sponsortocht van het land. Zo mag je de Toer voor het Goede Doel, dit jaar op zaterdag 3 juni, gerust omschrijven. Wielrenners staan voor de uitdaging 150 kilometer weg te trappen, waarbij ze onderweg met verschillende IZB-activiteiten kennismaken.
Ditmaal omvat de route het rondje Huizen – Amsterdam – Lelystad – Huizen. De afgelopen tien keer heeft het succes van de toer zich ruimschoots bewezen. ‘De tocht brengt het pionierswerk onder de aandacht, de deelnemers zien wat er gebeurt, ze hebben onderweg goeie gesprekken én het levert financiële ondersteuning op’, aldus dominee/wielrenner Jan Holtslag. Hij organiseert de toer samen met IZB’ers Jan Waanders (pionier in Groningen) en Michaël Boon (adjunct-directeur). De aftrap vindt plaats in Huizen, bij De Brug, een gemeenschap die zich onder leiding van evangelist Jan Verkerk speciaal richt op zoekers en pasgelovigen. Een lid van het team zal iets vertellen over deze mooie pioniersplek, waar een groot verlangen – God ontmoeten en kerk-zijn – in vervulling gaat. Van het voormalige vissersdorp naar de Jordaan. In en rondom de Noorderkerk in hartje Amsterdam krijgt het pioniersproject ‘Huis voor de Ziel’ gestalte. Pionierspredikant Dick Wolters geeft de wielrenners een inkijkje in de activiteiten die worden georganiseerd voor buurtgenoten, studenten en toevallige passanten. Hiervandaan is het even doorfietsen (ruim 50 kilometer), naar de volgende pleisterplaats: Lelystad. Onder de naam Zuiderlicht wordt in de Zuiderzeewijk gepionierd door Robert van der Elst en zijn team. Het kinderwerk is hier al jaren een begrip. En dan naar de finish, waar de warme maaltijd wacht.
Een sponsortocht houdt in dat er geld wordt ingezameld, en op die regel maakt deze Toer geen uitzondering. Toch is de financiële kant niet het belangrijkste – er geldt trouwens ook geen minimumbedrag per deelnemer. De winst zit ‘m vooral in de inspiratie die de fietsers opdoen bij het bezoeken van de diverse missionaire projecten.
Belangstellenden kunnen hier informatie vinden over inschrijven etc: toervoorhetgoededoel.nl