Nieuws uit Micula

Deze week ontving ik een mooi bericht uit Micula wat ik graag met u/jou wil delen. In Micula is de zondag vóór Pinksteren ‘Konfirmation’ (Openbare belijdenis) gedaan. In Roemenië zijn het meestal jongeren die op de middelbare school zitten.

Dominee István Higyed schrijft: ‘Dit keer waren het 12 jongeren en ook Roland was erbij die lichamelijk gehandicapt is en gebonden is aan een rolstoel. Hij wilde dit keer geen gebruik maken van zijn rolstoel. De jongeren hebben laten zien wat naastenliefde betekent en hebben het zo georganiseerd dat Roland geen rolstoel nodig had. Ook enkele zigeunerjongeren maakten deel uit van de groep. Alles bij elkaar was het dus een bont gezelschap wat aantoont dat voor onze Heer we allen gelijk zijn. Het was een mooie emotionele dienst. Deze zondag met Pinksteren hebben de jongeren het Heilig Avondmaal gevierd’.

De dominee schrijft verder dat de familie die financieel geholpen is om in het ziekenhuis een behandeling te kunnen krijgen u heel hartelijk bedankt. De tranen zijn dan ook veelzeggend. In Roemenië is de afgelopen tijd zeer veel regen gevallen. Nu kampt deze regio met een hittegolf.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het werk van de CHR. U kunt altijd contact opnemen.

Met vriendelijke groet,
Dick van Mourik, 0184422248.