Nieuws van de C.H.R. (166)

Waar contacten toe leiden
Op zaterdag 24 juni brachten Margot en Dick een bezoek aan Zerindu Mic. Het was goed om de weduwe van de onlangs overleden dominee Tolnoi Ferenz (60 jaar) te ontmoeten.
Ze vertelde ons over haar verdriet en hoe moeilijk het was om op zondag naar de kerk te gaan, omdat dan zoveel herinneringen aan haar man weer boven kwamen. In september hoopt ze te verhuizen naar haar dochter. De kerkdiensten worden nu geleid door de dominee uit de naburige gemeente Vinatori.
Wat ook bijzonder is, is dat er uit eerste kennismakingen mooie contacten ontstaan. Zo hebben mw. Korevaar en haar dochter en schoonzoon Margareth en Vincent Spijkers vorige maand een rondreis door Roemenië gemaakt en oude bekenden in Zerindu Mic en Lapusel bezocht. De eerste contacten zijn gelegd bij de busreis, die 20 jaar geleden werd georganiseerd voor gemeenteleden uit Sliedrecht om geld in te zamelen voor het waterleidingproject in Zerindu Mic. Zij hebben zondag 18 juni de kerkdienst in Zerindu Mic bijgewoond. Margareth vertelt: ‘Er waren ongeveer 40 mensen in de kerk onder wie vijf kinderen. De dominee uit Vinatori maakte veel contact met de kinderen, wat ze erg leuk vonden, te zien aan de reacties. Aan het einde van de dienst werden, onder leiding van de weduwe van de overleden dominee, door de kinderen diverse teksten opgezegd en kregen ze een reep chocolade en een pen. Zerindu Mic telt ongeveer 200 inwoners onder wie 18 kinderen.’

Ander nieuws
Afgelopen zaterdag 1 juli is er weer kleding gebracht. Dank voor de 2 x € 10,- die in contanten werd ontvangen voor transport.
D.V. woensdag 12 juli staat er een transport gepland van schoolmeubeltjes voor een school in Boedapest die met hulp van Michel en Janet van Boxtel wordt opgeknapt.
In verband met de vakanties kan er D.V. zaterdag 9 september pas weer kleding, schoenen etc. worden gebracht.

Met een hartelijk groet,
Dick van Mourik, 0184 422248