Nieuws van de C.H.R. (181)

Agnulli Dei
Van het verpleeghuis annex hospice Agnulli Dei kregen we vorige week een uitgebreide email met bijlagen met daarin de verantwoording over het afgelopen jaar 2017 en de plannen voor 2018. Zomaar wat wetenswaardigheden. Het huis heeft 19 bedden beschikbaar. Het hele jaar door was de capaciteit volledig bezet. Het afgelopen jaar zijn er 17 geliefde oudere mensen gestorven. De maximum verpleegprijs per bewoner bedraagt ongeveer € 500 per maand. Voor de 24-uursverzorging zijn er onder andere 5 betaalde ziekenverzorgers, een medisch assistent en een schoonmaakster en keukenpersoneel in dienst. Gemiddeld bedraagt het maandinkomen zo’n € 300. Tenminste één keer per week komt de huisarts langs en bezoekt zijn patiënten, schrijft medicijnen voor en bespreekt de behandelingen met een van de personeelsleden. De huisarts krijgt hiervoor ongeveer €150 per maand. Een gepensioneerde fysiotherapeute behandelt wekelijks patiënten en een gepensioneerde dominee is meerdere dagen per week in huis voor een luistert oor, een ontmoeting en het houden van een Bijbelkring.
Onze gemeente draagt voor 2 bewoners bij in de kosten van de verpleegprijs. Deze bewoners zijn niet meer in staat voor zichzelf te zorgen en hebben geen familie waarop
ze kunnen terugvallen.
Mevrouw Szabó Piroska is één van deze bewoners. Dankzij onze steun woont zij al vanaf 2016 in Agnulli Dei. Op 20 maart wordt ze 76 jaar. Omdat ze geen familie heeft, is het wel een hele verrassing wanneer ze een kaartje met van harte gefeliciteerd zou krijgen.
Het adres luidt:
Asociatia Agnulli Dei
Szabó Piroska
Str. Gradinarilor nr. 16
410559 Oradea
Jud. Bihor
Romania
Frankeren met een internationale postzegel van € 1,40 of (Postzegel Nederland 2 = € 1,66). U kunt de kaart dan gewoon in de oranje PostNL brievenbussen stoppen of afgeven op het Postkantoor.

Met een hartelijk groet,
Dick van Mourik tel. 0184 422248