Nieuws van de C.H.R. (220)

Weer terug
Wij, Esther Harrewijn, Dick van Mourik, Frank Dunsbergen en Germa van Beijnum, zijn weer terug van het bezoek aan onze contacten in Roemenië. In pakweg 4 dagen in gesprek met 3 gemeenten, een jongerenopvang en een verpleeghuis is best intensief, maar tegelijkertijd ook erg waardevol. De toezeggingen die we gemaakt hebben over de diaconale ondersteuning, de kledingtransporten, de boodschappenpakketjes, het broodproject, ondersteuning Pro Vita en Agnulli Dei kwamen allemaal voorbij. Vreugde delen zoals bij Pro Vita waar echt hard gewerkt wordt om een deel van de kamers te voorzien van eigen wc, wastafel, douche en kookmogelijkheid om zo blijvend begeleid wonen voor jongeren met een beperking mogelijk te maken. Prachtig om de resultaten daarvan te zien. Maar ook zorg en verdriet werd gedeeld bij Agnulli Dei waarbij de bureaucratie het gewonnen heeft van hun liefde om de hulpeloze medemens te verzorgen bij het laatste stukje van hun levensreis. Agnulli Dei moet deze activiteit aan het eind van het jaar beëindigen. U zult begrijpen wat voor impact en gevolgen dit heeft voor bewoners, personeel en vrijwilligers. Aan Germa vroeg ik wat haar is opgevallen bij deze bezoeken. Ze antwoordde met: ‘Ik heb steeds weer versteld gestaan van de ongelofelijke gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen die we hebben ontmoet’. Ik denk dat inmiddels veel gemeenteleden uit Sliedrecht dit herkennen. Wilt u in 2020 ook het land Roemenië op deze manier leren kennen? We zijn bezig met de voorbereiding van een reis in mei 2020 om voor een groep van zo’n 12 gemeenteleden een Roemenië-reis te organiseren. Dus heeft u belangstelling, neem dan contact op met één van de reizigers. Esther, Germa, Frank of Dick.

Kerstpostactie
Om het werk te ondersteunen en de transportkosten van kleding te betalen wordt weer een kerstpostactie gehouden. Op zondag 8 december wordt een folder bij de ingang van kerk uitgedeeld waar alle informatie op staat. We hopen heel erg dat u wenskaarten naar uw familie, kennissen en vrienden in Sliedrecht en Wijngaarden stuurt. Laat het dit keer niet bij alleen een voornemen blijven, maar koop alvast uw kaarten en begin met schrijven. De verbinding met iemand begint soms met een vriendelijk kaartje.

Kleding brengen
D.V. zaterdag 30 november kunt u weer kleding, schoenen, linnengoed, dekens en speelgoed brengen naar onze locatie Elzenhof 138 in de loods waar ook de Voedselbank gevestigd is. Openingstijden zijn van 10.00 tot 11.30 uur. Op maandagochtend 2 december van 08.30 tot 10.00 uur kunt u ook nog kleding inleveren. Esther Harrewijn heeft de coördinatie, 0184 416220.
Met een hartelijk groet, Dick van Mourik, 0184 422248