Nieuws van de CHR (237)

Transport nummer 75
Afgelopen vrijdag 10 juli is vanuit Sliedrecht opnieuw een vrachtwagen met een lading spullen, zo’n 230 dozen en nog 3 fietsen, vertrokken naar het plaatsje Zerindu Mic in Roemenië. Dit is het 75e transport. Wat meer dan 30 jaar geleden begon met een volgeladen aanhanger voorziet nog steeds in een behoefte. We hebben in die jaren vaak gehoord: ‘Kunnen ze nou nog niet voor zichzelf zorgen?’ Het antwoord is altijd geweest dat de mensen dat steeds beter kunnen. Maar wat helpen we de gezinnen enorm wanneer we hen met hun lage maandinkomen kunnen helpen met nieuwe tweedehands schoenen, broeken, jassen, etc. De kwaliteit van de spullen die u niet meer draagt, is vaak nog zo goed dat we er anderen mee kunnen helpen. Voor een klein bedrag dat ze hiervoor betalen, maken we heel veel gezinnen blij. Goed dat we op die manier om elkaar mogen geven.

En dan nog dit
Aan contanten en collectemunten is afgelopen zaterdag 11 juli  € 99,- ontvangen als bijdrage in de onkosten van het vervoer. Een gemeentelid gaf ons zelfs een hele buis met collectemunten en merkte daarbij op ‘een mooie manier om nog van collectemunten gebruik te kunnen maken’. Wij als CHR zijn er uitermate blij mee.
Ook kregen we een leuke mail van Lianne van Dalen. Naast haar werk in de zorg is Lianne heel creatief en heeft een eigen website: www.creatiefmetkleur.nl waarin ze producten te koop aanbiedt en waarbij een deel van de opbrengst is bestemd voor een goed doel. U raadt het al, één van de projecten betreft de jongerenopvang in Baia Mare die gesteund wordt door onze commissie. Wat mooi om op deze manier je talenten te mogen gebruiken!

Kleding brengen
De eerstvolgende keer kleding brengen is na de vakantie, zaterdag 5 september. Esther Harrewijn heeft de coördinatie, 0184 416220.

Met een hartelijk groet,
Dick van Mourik, 06 46884467