Nieuws van de CHR (245)

Het is gelukt!
Donderdag 22 oktober, toen bijna iedereen nog lekker lag te slapen, vertrokken Maarten Broer uit Sliedrecht en Dirk-Jan Verboom uit Hardinxveld samen in een grote vrachtwagen vol met spullen naar de dorpen in Roemenië die vanuit Hardinxveld en Sliedrecht worden ondersteund. In deze tijd van corona een reis ondernemen van tenminste 2000 kilometer met vier grensovergangen is best onzeker. Gelukkig zijn beide chauffeurs inmiddels bekend met de route, omdat ze samen al heel wat transporten hebben uitgevoerd. Donderdagavond om 9 uur werden bij Boedapest de dozen uitgeladen met jassen en schoenen voor de projecten van Michel en Janet van Boxtel.
Vrijdagmiddag kwam de vrachtwagen aan in Lapusel. Na het uitladen van zo’n 20 m³ aan kleding, linnengoed, incontinentiematerieel en een orgel, werd de reis vervolgd naar Bercu.
Deze kleine gemeente krijgt sinds kort vanuit Sliedrecht spullen en is daar heel blij mee. Bijzonder dankbaar waren ze vooral met het orgel omdat hun kerkorgel kapot was gegaan. Aan het eind van de middag kon er ook nog worden uitgeladen in Micula.
Ds. István Higyed had aanvankelijk getwijfeld of het transport wel door kon gaan en was bijzonder blij dat alles zo voorspoedig is verlopen. In een mail bedankt hij voor de gestuurde hulpgoederen en sluit hij af met ‘De Heere zegene al degenen die spullen hebben geschonken en al degenen die hebben meegewerkt’. Hij stuurt ons ook nog een foto. Een dominee met een mondkapje is wel bijzonder. Afgelopen zondag is voorbede gedaan voor een veilige thuisreis.

Kleding brengen
D.V. zaterdag 7 november kunt u weer kleding, schoenen,
linnengoed en dekens brengen naar onze locatie Elzenhof 138, in de loods waar ook de Voedselbank gevestigd is (tenzij de overheid andere maatregelen neemt). Openingstijden zijn van 10.00 tot 11.30 uur.
Esther Harrewijn heeft de coördinatie, 0184 416220.

Met een hartelijk groet,
Dick van Mourik, 06-46884467