Nieuws van de CHR (263)

Nieuws van Pro Vita
Enkele weken geleden schreef ik in het Kerkblad en op de website over de enorm gestegen energieprijzen in Roemenië en de zorgen daarover bij Györgyi Viragh. Zij is de manager van het huis waar (wees) jongeren worden opgevangen en wat daarnaast functioneert als een gezinsvervangend huis voor een aantal jongeren met een beperking.
Ze hebben offertes opgevraagd voor zonnepanelen wat een investering met zich meebrengt van circa € 15.000,-. Gelukkig beschikken ze wel over dit bedrag, maar dan is de reservepot ook helemaal leeg.
Daarnaast schrijft ze over de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze hebben een oma en haar kleinkind opgenomen. Er worden nu op de 4e verdieping 5 kamers vrij gemaakt om meer vluchtelingen te kunnen opvangen. De Commissie heeft in een reactie aangeboden, ingeval dat hulp nodig is vanuit Sliedrecht om dit kenbaar te maken. Samen kunnen we immers meer en alle beetjes helpen.

Kleding brengen
D.V. zaterdag 2 april kunt u weer kleding, schoenen, linnengoed, dekens en speelgoed brengen naar onze locatie Elzenhof 138 in de loods waar ook de Voedselbank gevestigd is. Openingstijden zijn van 10.00 tot 11.30 uur. Esther Harrewijn heeft de coördinatie, tel.
0184 416220.

Hartelijke groet, Dick van Mourik, 06-46 88 44 67