Nieuws van de Zendingscommissie wijk 1 en 2

4de kwartaaldoel: fam. Vogelaar
In de nieuwsbrief die afgelopen juni verscheen, schreven Laurens Jan en Lourina een aantal punten waar ze gebed om vroegen en wat ook blijvende gebedspunten kunnen en zullen zijn. U weet dat uw gift van grote waarde kan zijn om onder andere familie Vogelaar en de GPIL de gelegenheid te geven het geloof in Sulawesi doorgang te laten vinden onder Gods leiding!
Ze schrijven: Al snel na onze uitzending kwamen we erachter dat de kerk die we dienen een lange geschiedenis van ruzie en conflict heeft. Er zijn verschillende ‘bloedgroepen’ die strijden om de macht. Dit bemoeilijkt het samen ontwikkelen van een vormings- en toerustingsprogramma. Bidt u mee om leiders die zichzelf verloochenen, hun eigenbelang terzijde stellen, het goede voor het geheel van de gemeenten zoeken, niet op geld gericht zijn, oprecht en eerlijk zijn?
Al langer stond een training van zondagsschoolleiders gepland. Door de pandemie was het er steeds niet van gekomen. In april was het eindelijk zo ver. Er waren 30 zondagschoolleiders die de potentie hebben om trainer te worden in de GPIL. Deze zondagsschoolleiders zijn een aantal dagen intensief getraind. Nu brengen ze het geleerde in de praktijk. In augustus of september is er dan een tweede training. De bedoeling is dat er begin 2023 nog een training komt. Dan zijn deze 30 zondagschoolleiders klaargestoomd om binnen de GPIL de trainingen te geven aan de andere zondagsschoolleiders van de ongeveer 115 GPIL-gemeenten.
Tijdens de training leren de zondagsschoolleiders hoe ze een Bijbelverhaal zo kunnen vertellen dat de kinderen ophoren over de grote daden van God en de volgende keer graag terugkomen.
Op 14 september is de 2de training van start gegaan. Het is spannend of de zondagsschoolleiders het enthousiasme blijven vinden om de training ook af te ronden. Na verloop van tijd ebt het enthousiasme weg en worden de deelnemers opgeslokt door het leven van alle dag. Zullen de getrainde zondagsschoolleiders volhouden en gemotiveerd blijven? Bidt u mee?
Laurens Jan post regelmatig gebeurtenissen van zijn/hun werk op facebook. Een aanrader om als u facebook heeft hem, via Laurens Jan Vogelaar, op te zoeken.
Dank u wel!
Pieter Hofman, Martine Roeleveld, Karin Versteeg, Wim van Tuijl