Open Huis VluchtelingenWerk

Wilt u kennismaken met vluchtelingen uit Sliedrecht? Kom dan zaterdag 8 oktober naar het Open Huis van VluchtelingenWerk in Zuid-Holland Zuid. Op deze dag bent u tussen 11 en 15 uur welkom op één van de acht locaties om vluchtelingen en vrijwilligers te ontmoeten.

Als bezoeker van het Open Huis kunt u een kijkje nemen achter de schermen. VluchtelingenWerk geeft informatie over de begeleiding van vluchtelingen en alles wat daarbij komt kijken. Vluchtelingen gaan graag in gesprek met u om te vertellen hoe het is om een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Daarnaast kunt u ook genieten van exotische hapjes en ervaren hoe het is om een vreemde taal te oefenen.

Om een vluchteling succesvol te laten integreren in de Nederlandse samenleving is veel tijd, aandacht en compassie nodig. De persoonlijke én administratieve weg is lang. Hierbij zijn vrijwilligers onmisbaar. VluchtelingenWerk is op zoek naar meer vrijwilligers. Tijdens het Open Huis kunt u meer informatie krijgen over wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Kijk op www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/8oktober, om te zien op welke locatie u terecht kunt.