Ouderenwerk

Woensdag 16 mei 2018, vanaf kwart over acht, verzamelen zich zo’n 90 personen in de grote zaal van de Maranathakerk. Zij worden ontvangen met koffie of thee en een heerlijke petit four.

Na de dagopening met ds. Den Boer, waarbij deze zelf het orgel bespeelt, vertrekken de deelnemers in twee bussen naar Engelen, bij ’s-Hertogenbosch. Daar aangekomen ligt de Jeronimus Bosch te wachten om met ons een vaartocht over de Maas te maken. De ontvangst met koffie en een Bossche Bol roept enthousiaste reacties op.

Via de sluis bij Engelen varen we over de Maas richting het Maximakanaal. Door een technische storing bij de toegangssluis naar dit kanaal besluit de kapitein over de Maas naar Heusden te varen. Langs de oevers zien we de koeien dichtbij de waterkant. Zij bepalen het typische beeld van een Nederlandse rivier.

Ondertussen wordt de lunch opgediend. Zeker het broodje met kroket valt in de smaak. In de loop van de middag wordt nog een drankje geserveerd. Dit maakt de verzorging aan boord compleet.

Omstreeks half vier zijn we terug in Engelen, waar de bussen klaar staan om ons naar huis te brengen. Via een mooie rit door een deel van De Langstraat en het Land van Heusden en Altena zijn we om vijf uur terug in Sliedrecht. We mogen terugkijken op een mooie en gezellige dag.

Adri Dekker