Pinksteren en evenwichtskunst

Als het gaat om het werk van de Geest denken we vaak aan ‘kracht’. En daar is ook alle reden voor. Tegelijk kan dat soms voelen als hoog gegrepen.
In dat licht is 2 Korinthe 12: 9 een opvallende ‘Pinkstertekst’. Paulus schrijft: ‘Gods antwoord (op zijn vraag om hem te bevrijden van de doorn in het vlees) was: ‘Je hebt genoeg aan mijn genade, want mijn kracht openbaart zich juist ten volle wanneer iemand zwak is.’ Pinksteren gaat over bijzondere gebeurtenissen, én over het bewaren van je geestelijk evenwicht. Immers, wij zijn onderweg naar Gods toekomst, maar hebben de eindbestemming nog niet bereikt. Daarom is veel nog niet zoals het zal zijn. Tegelijk is de Geest het begin van het einde, en mogen we genieten van zijn aanwezigheid, hoe, en in welke omstandigheden, die ook zichtbaar wordt in ons leven.
Zondag 29 mei bezocht ik een prachtig concert van de muziekgroep Casting Crowns. Daarom luisterde ik deze weken weer heel wat van hun prachtige nummers terug.
Graag deel ik de tekst van een nummer met de titel ‘Loving my Jesus’. Volgens mij laat het zien hoe evenwichtskunst, gebaseerd op Gods genade vorm kan krijgen. Ook in uw, jouw en mijn leven.
Waar gaat het om? Loving my Jesus. Mijn Jezus liefhebben. Showing my scars. Mijn littekens niet verdoezelen. Telling my story of how mercy can reach you where you are.
Mijn verhaal vertellen over hoe genade je kan bereiken, waar je ook bent. Dat is de evenwichtskunst van Pinksteren: Heb Jezus lief. Verdoezel je littekens niet. Deel het verhaal van Gods genade in je leven. Kom Heilige Geest, wij wachten op U.
Een hartelijke groet, ook namens Sandra en de kinderen, ds. Michiel Vastenhout