Podcast Dit is de Bijbel

Graag nodig ik u of jou uit om een podcast(aflevering) te delen die je helpt om christen te zijn vandaag. Gezien de respons tot nu toe, zou het kunnen zijn dat dit nieuwe medium nog niet bij elke lezer van het Kerkblad even vertrouwd is. Vandaar dat ik graag een suggestie doe. Dit keer de podcast ‘Dit is de Bijbel’.
De officiële beschrijving ervan luidt: ‘Dit is de Bijbel is de podcast die je meeneemt in de fascinerende wereld van het meest gelezen boek ooit. Met elke week een eerlijk gesprek over de mooie, moeilijke en merkwaardige kanten van de Bijbel. Elke aflevering praat journalist David Boogerd met een expert over de Bijbel.’ Ik wijs graag op aflevering 33: ‘Er is een tijd voor oorlog en een tijd voor vrede’, zegt Prediker al. Nu lijkt het tijd voor oorlog, sinds het Rusland van Poetin Oekraïne is binnengevallen. Het leidt tot verschrikkelijke taferelen, zoals we die lang niet in Europa gezien hebben. Wat kan je in zo’n bizarre en angstige tijd nou beter doen dan de Bijbel erbij pakken?
De Bijbel is doordrenkt van oorlog.
Zijn er Bijbelse situaties die lijken op wat er nu in Oekraïne gebeurt? Wat staat er in de opvallende oorlogswetten van de Bijbel? En hoe verhoudt de oorlogszucht in de Bijbel zich tot de vredelievende woorden van Jezus? Waar vinden we hoop? David Boogerd vraagt het professor theologie Arnold Huijgen.’ Aanbevolen!

Een hartelijke groet, ook namens Sandra en de kinderen, ds. Michiel Vastenhout