Podcast: Eerst Dit voor kids

Graag breng ik de EO-podcast Eerst dit voor kids onder de aandacht van ouders en opa’s en oma’s. Deze podcastserie is inmiddels bezig aan z’n derde seizoen en is gericht op kinderen van 9 tot en met 12 jaar, maar ook iets jongere kinderen kunnen er al prima naar luisteren. Ideaal om te luisteren, als afwisseling op een ‘papieren’ kinderbijbel bijvoorbeeld.
In de eerste aflevering stuitten vader en zoon tijdens het opruimen op de Bijbel van Daans overgrootmoeder. Daan vindt het een supersaai boek met sprookjes. ‘Hoe kunnen verhalen die honderden jaren geleden gebeurd zijn iets met mij te maken hebben?’ vraagt hij aan zijn vader. ‘Misschien heeft het oude boek je wel meer te vertellen dan je denkt’, krijgt hij als antwoord terug.
In de afleveringen passeert een scala aan bijbelverhalen en -personages de revue. Het begint in Bethlehem, bij de geboorte van Jezus, vervolgens wordt er toegewerkt naar de opstanding. Daarnaast is het Oude Testament ook onderdeel van de afleveringen en komen er gelijkenissen voorbij.
De verhalen worden verteld vanuit de belevingswereld van Daan. Hij stelt vragen die andere kinderen ook hebben over de verhalen. Hoe kan het nou dat Maria zwanger werd zonder man? Wat zijn Schriftgeleerden? En bestaat de duivel? De verhalen komen nog meer tot leven door verschillende vertelstemmen en sfeergeluiden. Zo hopen de makers dat de kinderen de verhalen op een nieuwe, laagdrempelige manier beleven.

Graag willen we iedereen bedanken die ons via een kaartje, e-mail of appbericht goede Kerstdagen toewenste en Gods zegen voor het nieuwe jaar. We wensen u en jou dat ook van harte toe!
Een hartelijke groet, ds. Michiel Vastenhout