Verslag diaconievergadering 2 oktober 2017

Naar aanleiding van Lukas 17:20-24 stonden we stil dat we onze Heere Jezus niet altijd opmerken, maar dat we er zeker van kunnen zijn dat Hij aanwezig is om Zijn Koninkrijk te verbreiden.

Een deel van de vergadering had betrekking op interne zaken zoals de begroting en het collecterooster voor 2018, de stand van zaken rond het beleidsplan en de diaconiepagina op de website. Hiervoor is recent de inleidende tekst verbeterd.

Op 23 september hebben een aantal diakenen rozen uitgedeeld tijdens het Kom erbij Festival in het kader van de dag van de eenzaamheid. Uit de reacties bleek dat aandacht voor de eenzame naaste bijzonder wordt gewaardeerd. We willen daarom deze actie volgend jaar herhalen.

Op 24 september is er gecollecteerd voor de slachtoffers van de overstromingen in Azië. De opbrengsten komen nog steeds binnen, waardoor de penningmeester nog geen eindbedrag kon noemen. We kunnen nu al zeggen dat we blij zijn met de giften uit de gemeente. Vanuit het diaconale fonds voor noodhulp is besloten om 1000 euro ter beschikking te stellen voor de slachtoffers op Sint Maarten.

Een aantal diakenen heeft aangekondigd aan het einde van dit jaar afscheid te nemen. De wijkkerkenraden zijn daarom op zoek naar nieuwe diakenen die de lege plaatsen kunnen opvullen. Uw betrokkenheid en gebed hierbij worden zeer gewaardeerd.

Marien Boers, voorzitter diaconie