Verslag Gemeentedag wijken 1 en 2

Afgelopen zaterdag was de Gemeentedag van wijk 1 en 2 op het IJsbaanterrein. De organisatie was al vanaf half 9 druk in touw om alles gereed te maken voor een gezellige dag. Gelukkig zat het weer mee en vanaf twaalf uur was het een komen en gaan van mensen. Er werd een lekker broodje knakworst gegeten of een heerlijke pannenkoek. Ook de koffie met koek was weer zeer in trek. De kinderen speelden op het springkussen, aten een lekkere suikerspin of vermaakten zich in de knutseltent. Daar kon o.a. een zeilbootje gemaakt worden dat vervolgens uitgeprobeerd werd in het water. Ook werd er door een paar vrijwilligers geschminkt. Dat vonden de kinderen natuurlijk helemaal prachtig en er ontstond al gauw een lange rij. Er werden kaarten verkocht, boeken, spellen en puzzels. Ook waren er kettingen, gemaakt door de onlangs overleden mw. Ageeth van Dijk. De opbrengst hiervan was voor het bloemenfonds en leverde een mooi bedrag op.

Om drie uur was de prijsuitreiking van de taartbakwedstrijd. We vinden dat de gemeenteleden maar eens naar Heel Holland Bakt moeten gaan kijken zodat er een volgende keer misschien wel vier taarten ingeleverd worden want nu waren het er helaas maar twee. De winnares was mw. Breedveld met een heerlijke worteltjestaart. Op de voet gevolgd door Arie de Boon, die een lekkere appeltaart gebakken had.
Er zit meer muzikaal talent onder de gemeenteleden dan baktalent, want vanaf een uur of drie was er volop muziek te horen van gemeenteleden. Marieke Visser beet het spits af met niet onverdienstelijke zang en gitaarspel. Erg goed. Daarna ook nog super optredens van jongerenzanggroep “Shirel”, Pieter, Romano, Ricardo, Arjan en Amanda.
Onze veilingmeester Lucas had er ook weer zin in om van de dienstenveiling een succes te maken. Er werd weer volop geboden op de diensten en dit keer ook een paar mooie spullen die aardig wat opbrachten.
Afsluiting was de overheerlijke barbecue waar iedereen weer van genoot.
Al met al was het weer een gezellige dag om op terug te zien. We willen alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun inzet want zonder hen was het niet gelukt.

Het organisatieteam