Verslag vergadering Diaconie 12 juni 2017

Tijdens de laatste diaconievergadering hadden we onze gemeenteleden Marjan Bisschop en Ad Monster te gast om ons te vertellen over het werk van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (http://www.welzijnswerksliedrecht.nl). Een belangrijk onderdeel van het werk van deze Stichting betreft de Hulp Bij Thuisadministratie (HBT), waarin een groot aantal kerken waaronder onze gemeente in participeren. Ad vertelde vanuit zijn rol als HBT-er wat dit allemaal inhoudt. Het betreft niet alleen orde scheppen in de administratie, maar ook het regelen van schulden en nagaan welke regelingen er zijn om financiële ondersteuning te krijgen. Hiervoor bestaat trouwens een handige website waarin u ook zelf kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn (https://www.berekenuwrechtplus.nl -> Sliedrecht).

Behalve de HBT geeft de Stichting ook juridische ondersteuning via Bureau Sociaal Raadslieden waar u een afspraak kunt maken wanneer is te maken hebt met een juridisch conflict over bijvoorbeeld een ontslag. Tot slot is er het financieel café waar u zonder afspraak naar binnen kunt om vragen over uw financiële situatie voor te leggen één van de vrijwilligers van het HBT.

Als diaconie van de Hervormde Gemeente zien we het werk van de Stichting als een goede aanvulling op de financiële ondersteuning die wij aan onze gemeenteleden geven. Als u graag in aanmerking wilt komen voor HBT dan kan dit niet alleen rechtsreeks bij de stichting, maar ook via onze diaconie.

Marien Boers, voorzitter college van diakenen