A Word from The Pastor

Ik ben van Hem
‘Ik ben van u, red mij, want steeds zoek ik uw regels’ (Psalm 119: 94).

Ik hoor wel eens mensen vragen waarom nog altijd Gods 10 geboden worden gelezen in een kerkdienst. Vooral als nog de oude woorden klinken van ‘Gij zult niet begeren… noch zijn rund, noch zijn ezel…’ Ik kan mij daar wel wat bij voorstellen, vooral als ik na het eten bij mijn kleinkinderen van 3 en 1,5 uit de Bijbel wil voorlezen. Van hun vader en moeder krijg ik dan de ‘Kijkbijbel’, waar op een bijbelgetrouwe manier over Gods richtingaanwijzers wordt verteld en vooral getekend.
Het hoort bij een gelovig Jezus navolgen om in alle situaties in je leven te zoeken naar wat God van je vraagt. Want, jij bent van Hem: God redt je. Elke dag opnieuw wil Hij je de weg wijzen waarop je als verlost kind van de Vader kunt leven. Zoek daarom voortdurend Zijn regels. Lees en luister naar Zijn geboden. Vertrouw je biddend (en vastend?) toe aan de woorden die Hij/Jezus spreekt. Want Gods woorden brengen je redding en zetten je in de ruimte van de leiding door de Heilige Geest.

Vredegroet
Uit vers 2 en 3 van Lied 416 deze woorden: ‘Ga met God en Hij zal met je zijn: in zijn liefde je bewaren, in de dood je leven sparen. Bij gevaar, in bange tijden, over jou zijn vleugels spreiden.’

Pastor Harm Jansen,
harm.jansen@hervormdsliedrecht.nl, 06-49 59 48 93