Beroep wijk 3

Na een periode van stilte, waarin het beroep werd voorbereid, was er dan afgelopen zondagmorgen bij de afkondigingen het voorgenomen beroep op ds. A.L. van Zwet, predikant te Putten. Voor velen onder ons een niet of weinig bekende voorganger. Daarom goed hem kort aan u en jou voor te stellen. Ds. Van Zwet, geboren in Katwijk aan Zee, is 56 jaar (10 september 1959) en begon zijn gang door de kerk in de Hervormde Gemeente van Nieuwer Ter Aa op 30 oktober 1986. Vervolgens diende hij de gemeenten van Uddel, Hoevelaken en Woudenberg om op zondag 18 september 2011 te worden bevestigd in Putten. Ds. Van Zwet is gehuwd en het echtpaar heeft vijf kinderen, waarvan er reeds drie zijn uitgevlogen. De twee nog thuiswonende kinderen hebben het voornemen binnenkort zelfstandig te gaan wonen.

De beroepingscommissie heeft in de preken van ds. Van Zwet beluisterd, dat het zijn passie is het woord op eenvoudige wijze dicht bij het hart van zijn luisteraars te brengen. Daarin jong en oud in helder taalgebruik aansprekend, lerend, bemoedigend en waar nodig, vermanend.

Op zaterdag 30 januari is de beroepsbrief overhandigtĀ Het beroep gaat i.v.m. de viering van het Heilig Avondmaal op zondag 7 februari, pas in op zaterdag 6 februari. Vanaf dat moment volgen drie weken van overweging, weken waarin ds. Van Zwet op zondag 14 februari in beide morgendiensten hoopt voor te gaan en op woensdag 17 februari een bezoek brengt aan onze gemeente. U en jij krijgen na de tweede morgendienst op 14 februari gelegenheid om dominee en mevrouw Van Zwet de hand te drukken, verlangens kenbaar te maken en hen Gods zegen toe te wensen over de te nemen beslissing.