Bijbelvertaalwerk Kameroen

Margaret Belinga-den Besten stuurde ons het onderstaande bericht. Fijn om te lezen dat het goed met hen gaat en dat het bijbelvertaalwerk na alle coronaperikelen weer opgepakt kon worden. Laten we niet ophouden voor hen te bidden en te danken en ook in praktische zin dit mooie werk te ondersteunen.

Dat laatste kan door a.s. zondag uw bijdrage over te maken naar de daarvoor bestemde collecte. Van harte aanbevolen!

Lieve gemeenteleden,

Gelukkig mogen we sinds een aantal maanden weer naar kantoor om te werken. Het is fijn om de collega’s weer te zien en te spreken. We moeten nog wel mondkapjes dragen en onze temperatuur wordt bij binnenkomst gemeten.

Ongeveer de helft van mijn werktijd besteed ik aan het schrijven van een grammatica en orthografie. De andere helft van mijn werktijd besteed ik aan mijn coördinator rol over de afdeling Language Assessment. Met Language Assessment kijken wij naar de mogelijke problemen in de talen, zoals bijvoorbeeld conflicten tussen dialecten in de taal. Ook kijken wij naar conflicten binnen de taalgemeenschap, zoals bijvoorbeeld dominees die de taal niet spreken. Al deze dingen kunnen namelijk het gebruik van een nieuwe vertaling belemmeren en moeten dus vanaf het begin onder de loep genomen worden.

Daarnaast zijn we ook druk bezig met een groot project, genaamd SURAM (Scripture Use, Research And Ministry), waarbij we de komende jaren in zo’n 30-50 projecten zullen bekijken wat ervoor gezorgd heeft dat de Bijbel wel, of niet, gebruikt wordt. De kennis die we hierbij op zullen doen, gebruiken we om nieuwe projecten in de toekomst beter vorm te kunnen geven.

Met Benjy, Hanna en Daniel gaat het gelukkig ook heel goed. Hanna gaat elke morgen naar de crèche, wat ze helemaal geweldig vindt. Daniel gaat nog iedere dag met mij mee naar het kantoor. Meestal werk ik ’s middags thuis, zodat de kinderen in hun eigen bed kunnen slapen en ik rustig verder kan werken.

We willen u vragen of u mee wilt bidden voor het Bijbelvertaalwerk in het algemeen. We willen graag met elkaar danken dat het in Kameroen nu rustig is omtrent corona en we ons werk weer op hebben mogen pakken.

Veel liefs uit Kameroen!