De opstanding van Christus – ds. Aart Rietveld

Voor jullie gelezen:
De opstanding van Christus – ds. Aart Rietveld
‘Het opstandingslicht van Pasen zal schijnen tot aan de jongste dag’

Van de hand van onze oud predikant ds. Rietveld is opnieuw een boekje verschenen, nu met de titel ‘De opstanding van Christus’. Ik heb dit boekje gelezen en wil mijn ervaring graag met jullie delen.
Pasen, daar zien we als Christenen naar uit! Maar… realiseren we ons wel ECHT wat Pasen voor ons betekend? En wat er aan Pasen vooraf ging?
Met dit boekje komen we via de ‘betrekkelijkheid van de mens’ uit bij het ‘Licht’ waarin we ons allemaal mogen koesteren.
Vanuit deze hoop en het vertrouwen op onze Heer schrijft ds. Rietveld over dit onderwerp, waarbij hij ons aan de hand neemt op de weg naar Pasen.
We leven als mensen in een tijd waarin de dood eigenlijk weinig plaats meer heeft. We schuiven het onderwerp vaak voor ons uit en proberen er zo min mogelijk aan te denken. Het past eigenlijk niet bij ons leven. Toch is het iets waar niemand van ons aan kan ontsnappen. In het boekje komt de betrekkelijkheid van het leven naar voren en wordt de vergelijking gemaakt met Damocles, die een zwaard boven zijn hoofd had hangen,
waarvan niet de vraag was of het zou vallen, maar wanneer.
Dit kan ons angstig en onzeker maken. Toch is er voor christenen een fundamenteel verschil. Door de dood van Jezus hebben wij de sleutel van het leven gekregen. Het boekje schrijft dat de schepping weer is ontsloten en dat wij dus niet op weg zijn naar een onverbiddelijk einde, zoals Damocles. Wij mogen delen in de opstanding! Dat maakt Pasen niet alleen een mooi verhaal van toen, maar een garantie dat er een ‘einde zonder einde’ voor ons zal zijn. Dit betekend niet dat er in deze wereld geen verschrikkingen en bitter leed zullen zijn. Dood en leven strijden een voor ons nu nog onbegrijpelijke tweestrijd. Maar… de Heer van het leven, die stierf, heerst nu levend. Zo is er ‘licht’ en
‘uitzicht’ dwars door alles heen. Dat geeft perspectief in het leven van mensen!
Zo mogen wij lezen in het boekje dat ‘het opstandingslicht van Pasen zal schijnen tot aan de jongste dag’ en dat als leidraad meenemen ons dagelijks leven in.

Het boek is te bestellen bij:
boekscout.nl,
ISBN: 978-94-646-8227-4 voor € 17,99 incl. verzending.

Mieke van ’t Veer