Jeugddiaconie

Na Thirsa, Elsemiek en Rhodé is het nu de beurt aan Joëlle Harrewijn om zich te presenteren en aan te geven wat haar motiveert om maar liefst drie maanden… Leest u zelf.

Joëlle kiest voor Tel Aviv
Ik ben Joëlle Harrewijn en 19 jaar. Ik doe de opleiding Verpleegkunde aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ik heb nu net het eerste jaar afgerond.
Mijn motivatie om een werkvakantie te doen, is dat ik graag voor anderen bezig ben, bijvoorbeeld in het geven van zorg, en door deze werkvakantie kan ik mijn vrije tijd niet alleen aan mijzelf besteden, maar ook aan anderen. Op deze manier wil ik de talenten, die ik van God gekregen heb, gebruiken.
Ik vlieg op 6 mei naar Israël en ik kom 5 augustus weer naar huis.
Ik ga helpen bij een verpleeghuis in Tel Aviv op een psychogeriatrische en somatische afdeling. Ik ben daar geen verpleegkundige, maar een vrijwilliger; dus zal ik voornamelijk mensen helpen met eten, aankleden, mensen begeleiden die langs het ziekenhuis moeten, activiteiten organiseren en nog een heleboel meer. Het doel van de werkvakantie is, dat deze mensen die hier wonen, meer aandacht en zorg krijgen dan het vaste personeel hun kan geven. Ik werk vijf dagen in de week en de overige dagen wil ik door het land gaan reizen om andere steden van Israël te bekijken.
Ik verwacht als eerste veel te leren over de Joodse cultuur en taal. Verder zal het een hele ervaring voor mij zijn om in een verpleeghuis te werken waar ouderen wonen die niet dezelfde taal spreken als ik. Het is voor het eerst dat ik drie maanden wegga en ik hoop in deze maanden ook meer over mijzelf te leren om erachter te komen of ik ‘als ik groot ben’ misschien voor langere tijd naar het buitenland zou willen.

Fantastisch Joëlle. Houd je nog een blog bij?

Voor wie ook zoiets zou willen: hier de website van de organisatie waar Joëlle haar werkplek gevonden heeft: http://www.hetisraelproject.nl/

Namens de Jeugddiaconie, Gert Bakker