Nieuw! Het Hollands Jongerenkoor 6 in de startblokken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANeerlands grootste jongerenkoor (400 leden) gaat in januari weer van start met een nieuw project: de naam is HJK6. Uniek aan dit christelijke koor is dat het zingt in regio’s door heel Nederland. In 2015 start het koor in 14 verschillende regio’s, te weten:

Amersfoort, Apeldoorn, Alblasserdam, Capelle a/d IJssel, Lisse, Elspeet, Genemuiden, Gorinchem, Goes, Middelharnis, Tholen, Terneuzen, Rijssen en Rhenen. In deze regio’s dirigeren bekende dirigenten. Joost van Belzen, Mark Brandwijk, Peter Wildeman, Wilhelm Groenendijk, Wilbert Magré, Bram Bout, etc. Na 4 repetities komt het totaalkoor bij elkaar in regio Gorinchem. Daar worden dan 2 à 3 generale repetities gehouden. Het koor werkt met een muziekbundel en oefen-cd. Het koor treedt op in de concertzaal van de Doelen in Rotterdam, en in het Concertgebouw van Amsterdam. Verder in monumentale kerken als Goes, Gorinchem, Dordrecht, Urk, Apeldoorn, enz.
Aan de concerten werken bekende musici en solisten mee. Verder wordt er regelmatig opgetreden met een orkest en het Urker Mannenkoor van Jaap Kramer. Ook treedt het koor op in Engeland, Oostenrijk en Griekenland. De buitenlandse trips zijn optioneel voor de leden.
Het koor zingt geestelijke hymns en klassieke werken. Als je tussen de 15 en 45 jaar bent, en je hebt affiniteit met dergelijke muziek, dan ben je hartelijk welkom! Op de site van het koor staat verder alle info: www.hollandsjongerenkoor.nl.