Nieuws van de C.H.R. (85)

Goederen naar Micula, Zerindu Mic en Agnulli Dei
Op maandag 27 oktober om 01.00 uur (en dan liggen de meesten nog in bed) is het transport vertrokken naar Roemenië. Uit onze eigen gemeente rijdt Maarten Broer met zijn eigen vrachtwagen en als 2e chauffeur rijdt DirkJan Verboom van de commissie Roemenië uit Hardinxveld-Giessendam. Van de firma Swijnenburg uit Ottoland mogen we opnieuw hun oplegger gebruiken. De commissie hoeft feitelijk alleen de brandstofkosten en ‘maut’ (soort belasting) te betalen. Wat geweldig dat dit mogelijk is.
Er is de afgelopen maanden door veel gemeenteleden heel veel werk verzet. Er is kleding gebracht. De kleding en andere spullen zijn ingepakt. Vervolgens is alles gesorteerd voor welke plaats in Roemenië het bestemd is. Tenslotte is alles met de hand in de vrachtwagen geladen. Je belangeloos inzetten voor iemand anders. Mooi wanneer je dat mag doen. Dank aan al die gemeenteleden die zich de afgelopen tijd op wat voor manier hiervoor hebben ingezet.
P1040902 Chauffeur Maarten Broer met Ad Meerkerk

Wat voor spullen?
Het is best wel aardig wanneer u een indruk krijgt wat er dit keer is meegegaan.
Dat zijn 771 dozen kleding, 55 bananendozen met schoenen, 45 dozen met linnengoed, 28 dozen met babykleding, 8 grote dozen met speelgoed, 80 dekens en dekbedden.
Maar ook voor het verzorgingshuis Agnulli Dei een po-stoel, 2 anti-doorligmatrassen, incontinentie- en verzorgingsmateriaal, een hometrainer, looprek, orgel, 3 kleine tv’s, beddengoed en legpuzzels voor dagbesteding.
In Zerindu Mic zijn de jonge kinderen op school vast heel blij met een kinderkeuken om mee te spelen, schoolborden, 6 kleuterstoeltjes en 6 kleine bureautjes. De extra’s voor Micula bestaan uit 3 dozen voor Zsófia, wandelwagen, computer, naaimachine, 3 tassen met sportkleding van Sliedrecht Sport, een ledikantje, schoolspullen, brillen, lappen zwarte stof en nieuwe werkkleding. Ook is het gelukt om voor een jongen die een ongeluk heeft gehad en niet meer kan lopen een rolstoel mee te nemen. Alles krijgt een nieuwe eigenaar, mooi toch!

Bezoek aan Roemenië
Op maandag 27 oktober zijn Johan van Ferneij, Els van der Veen, Ineke van ‘t Hoff en Dick van Mourik afgereisd naar Roemenië. Doel van reis is het bezoeken van alledrie de gemeenten en het een jaar geleden in gebruik genomen kleine verzorgingshuis Agnulli Dei. Belangrijk om als christenen uit verschillende landen met elkaar verbonden te zijn.
Met elkaar te spreken over materiële maar ook geestelijke zaken. Op D.V. 3 november hopen zij weer veilig in Sliedrecht terug te zijn.
P1040890
Kleding brengen
D.V. zaterdag 1 november kunt u weer kleding afleveren op de Rivierdijk 414b van 10.00 – 11.30 uur. Zoals u weet kunt u niet zomaar een zak kleding neerzetten als we er niet zijn. Op D.V. donderdag 6 november is er van 9.00 tot ongeveer 11.30 uur kleding inpakken. Ook dan is het mogelijk om kleding te brengen. De coördinatie is in handen van Esther Harrewijn tel. 416220.

Een hartelijke groet,
Dick van Mourik (422248).