[Wijk 3&4] Belijdeniscatechesatie

In vertrouwen durven we een doorkijkje te maken naar het kerkelijk seizoen 2021/2022 en dan met name ook voor de belijdenis-catechese. De belijdenisgroep die vorig jaar uiteindelijk geen belijdenis heeft kunnen doen, hoopt opnieuw te starten onder leiding van ds. Teeuw. Ook voor nieuwe aanmeldingen hoopt ds. Teeuw een groep te starten en wel op de dinsdagavonden van 19.45 tot 21.00 uur. De geplande start zal de laatste week van september/eerste week van oktober zijn.

Daarbij is iedereen welkom die geloofsbelijdenis wil afleggen, maar ook degenen die dat nog niet zeker weten. Aanmelden of doorspreken over twijfels is mogelijk bij ds. Teeuw.

Als in de Bijbel wordt gesproken van ‘belijden’, dan heeft dat altijd de betekenis van ‘het geloof belijden’. De belijdenis met de mond gedaan, moet als het goed is, de weerspiegeling zijn van geloven met het hart. Belijdenis doen is het uitspreken van de keuze dat we aan de zijde van Gods volk willen staan.

Een keus die we alleen door Gods genade werkelijk uit kunnen en ook mogen spreken. Om Ruth na te spreken: ‘Uw God is mijn God en Uw volk is mijn volk’. Alle reden om daar de komende weken dus nog eens goed over na te denken.