A Word from The Pastor


Leven door de Geest
‘De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde en de dood’ (Romeinen 8: 2).

Romeinen 8 is het machtige hoofdstuk in deze brief van Paulus die het leven beschrijft, geleid door de Heilige Geest. Daar waar hij in vers 1 concludeert dat: ‘Wie dús in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld’, legt hij dat vervolgens uitgebreid uit in de volgende 38 verzen. Ik hoop daar de komende tijd bij stil te staan in deze rubriek.
Vandaag een eerste overdenking.
Paulus schrijft dat je bent bevrijd van de wet van de zonde en de dood! Je hebt Gods Geest ontvangen. De weg van de zonde en het pad van de dood vormen niet langer de richting van je leven. Je wordt geleid door de Heilige Geest die in je woont. Jouw nieuwe wet is Christus Jezus zelf. Zijn leven en zijn licht en zijn liefde trekken een spoor in jouw leven. Laat je leiden door de Geest van de Vader en de Zoon. Geef je gewonnen aan dat leven. Ga je weg niet in eigen kracht. Leef als Gods kind, in de vrijheid van de Geest. Leef in, met en door de Geest.
Leef Christus!
‘Ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hierop aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven!’ (Galaten 2: 20).

Gebed en groet

Gebed:
Want aan U behoort het Koningschap,
de macht en de majesteit,
tot in eeuwigheid. Amen.

Vredegroet.
Pastor Harm Jansen,
harm.jansen@hervormdsliedrecht.nl, 06-49 59 48 93.