Collecte Heilig Avondmaal 18 juni

Op zondag 18 juni zal tijdens de kerkdiensten het Heilig Avondmaal worden bediend.

De collecte op deze dag zal  zijn voor Project 1027, met als bestemming Multiculturele Jongerenvakanties, in samenwerking met Stichting Gave.

Asielzoekersjongeren hebben in Nederland weinig mogelijkheden om contact aan te gaan met Nederlandse jongeren. Daar is echter wel behoefte aan. Voor Nederlandse jongeren zijn asielzoekers vaak een nieuwsonderwerp zonder dat ze hen persoonlijk kennen. Vaak leven er bij Nederlanders onterechte vooroordelen over asielzoekers. De jongerenkampen van Stichting Gave helpen daarom beide groepen om elkaar beter te leren kennen. Oók is het belangrijk dat de jongeren tijdens de kampen God (beter) leren kennen.

Gave organiseert vijf kampweken. Onder begeleiding van een team van zo’n 15 mensen gaan 30 tot 45 jongeren (aantal deelnemers varieert per leeftijdsgroep) per kamp in verschillende leeftijdscategorieën, verdeeld in jongens, meisjes, vluchtelingen en Nederlanders, een week lang op stap. De drie pijlers van deze kampen zijn: sport, cultuur en geloof. Het programma is in grote lijnen voor ieder kamp gelijk. Kijk op www.gave.nl/jongerenkampen voor meer informatie.

Geven kan tijdens de diensten, maar ook via de bank op IBAN NL25RABO0359322719 t.n.v. Diaconie Herv. Gem Sliedrecht, o.v.v. Multiculturele Jongerenvakanties.

Van harte aanbevolen!

Namens de diaconie,

Mark Teeuw, Marius van Wijk