Maak een Pinksterfeest Duif!

Als je jarig bent worden er meestal slingers opgehangen. Is koning Willem Alexander jarig dan hangen we de vlag uit. Als het Nederlands voetbalteam wint dan is alles oranje gekleurd. Waarom? Omdat we blij zijn. Trots op ons land of ons voetbalteam. Iedereen mag het weten.

Komende zondag is het Pinksteren. Een feest dat het waard is om te vieren. Een manier om dat zichtbaar te maken, vertellen we hieronder:

De Heilige Geest wordt meestal gesymboliseerd door een duif (Johannes 1 vers 33) of een vuurvlam. Tijdens het 1e Pinksterfeest werden er bij de discipelen vlammen als van vuur gezien. De kleur van vuur is rood.

Om elkaar en anderen aan het Pinksterfeest ter herinneren zouden we het fijn vinden als je een duif maakt volgens deze instructie. Deze duif kun je dan samen met rode linten van bijvoorbeeld crêpepapier of andere rode stof ophangen in de woonkamer. Als je goed bent in het maken van vlammetjes kun je die ook nog toevoegen.

Nog leuker is om, bij droog weer, deze duif juist buiten op te hangen. Aan de vlaggenmast of op een ander mooi plekje. Zo wordt niet alleen het Evangelie zichtbaar maar kan het ook leiden tot een gesprekje met bijvoorbeeld de buren. Dat is ook de ervaring die Janine den Braanker had door met Pasen witte linten aan de vlaggenmast te hangen. Als teken dat Jezus de dood heeft overwonnen.

We zijn blij, dankbaar en verwondert dat God Zijn Geest ook aan ons wil geven. Iedereen mag dat weten. Wat zou het dan mooi zijn als er in héél Sliedrecht duiven te zien zijn met daarbij wapperende rode linten. Wellicht tot zegen van onze buren. Maar vaak is de eerste zegen voor jezelf……