Nieuws van de CHR (247)

Een inkijkje in het transport
Er is een grote vrachtwagen onderweg naar Roemenië. Vrijdag 16 april is het transport geladen door een aantal vrijwilligers uit onze gemeente. Eerst zijn de door u aangeleverde spullen van de afgelopen 4 maanden netjes gesorteerd, opgevouwen en in dozen gepakt. Het zijn bij elkaar zo’n 450 dozen.
Dat is een grote oplegger voor de helft gevuld met dozen uit Sliedrecht. Wat zit er dan allemaal in vraagt u zich belangstellend af. Nou, bijvoorbeeld 175 dozen kleding, 75 zakken dekens, 28 dozen met kinderkleding, 18 dozen met jassen, 32 dozen met linnengoed, 26 dozen met schoenen, 37 dozen incontentie-materiaal, een fiets en 6 rollators. Nu krijgt u een beetje een beeld. Het is prachtig hoe dit stuk diaconaal werk door gemeenteleden vorm wordt gegeven. De bestemmingen zijn Nisipeni en Bercu, dit zijn 2 kleine gemeenten niet ver van Micula. Ook wordt Lapusel en Targu Lapus voorzien van de nodige goederen.
Volgende keer het vervolg.

Kleding brengen
Afgelopen zaterdag heeft u weer volop kleding gebracht.
Arie Boon had het er weer druk mee. Wat erg leuk is om te melden, is dat Arie Honkoop hier ook bij gaat helpen. In de giftenpot voor transport zat zaterdag € 85,- waarvoor dank.
Op zaterdag 8 mei kunt u weer kleding, schoenen, linnengoed, dekens en speelgoed brengen naar onze locatie Elzenhof 138 in de loods waar ook de Voedselbank gevestigd is. Esther Harrewijn heeft de coördinatie, 0184 416220.
Met een hartelijk groet, Dick van Mourik, 06-46884467