Nieuws van de CHR (265)

Pro Vita
Györgyi Viragh van Pro Vita laat ons weten dat momenteel 8 personen worden opvangen uit Oekraïne. Zij worden hiervoor financieel ondersteund. Ook schrijft hij over een nieuw project. Vanwege de hoge energieprijzen is investeren in zonnepanelen nu dringend nodig. De commissie is gevraagd om dit project te steunen met een bijdrage van € 5.000.-. We zijn blij met dit initiatief en omdat we weten dat dit geld 100% verantwoord besteed wordt, zullen we hierover deze week een positief besluit nemen.

Zerindu Mic
Ds. Lórincz van Zerindu Mic schrijft in een mail dat bij Richard Kiss ook de 2e operatie is geslaagd in het Szeged-ziekenhuis in Hongarije. De knobbel die de bloedtoevoer naar de hersenen blokkeerde, werd verwijderd. Binnenkort worden de 16 hechtingen verwijderd. Daarna zal Richard over 2 maanden opnieuw naar het ziekenhuis gaan voor controle.
U wordt bedankt voor de ondersteuning aan de familie en voor de gebeden.

Micula
Ds. István Higyed uit Micula schrijft dat hij en zijn vrouw Agnes en dochter Emilia alle drie corona hebben gehad met behoorlijke klachten. Inmiddels gaat het weer een stukje beter. Micula ligt dichtbij Oekraïne. De Hervormde Kerk in Sakarpatija (Oekraïne) heeft € 1.700,- ontvangen voor hulp en er is ook een kledingtransport georganiseerd van kleding die nog beschikbaar was van een transport uit Sliedrecht. Ds. Higyed is blij met de vrijwilligers in zijn gemeente die komen helpen wanneer een beroep op hen wordt gedaan.

Paul Jaszmann
Van Adri Looij ontvingen wij bericht over de zwakke gezondheid van dhr. Paul Jaszmann. Hij is inmiddels 92 jaar. De huisarts spreekt over een levensverwachting van hooguit enkele maanden. Paul vluchtte tijdens de Hongaarse opstand in 1956 naar Nederland. Voor de CHR was hij vanaf 1990 onmisbaar bij het leggen van contacten, het tolken en het vertalen. Mooi om op die manier door God te worden gebruikt als instrument in Zijn hand.
Een kaartje sturen kan: P.Z. Jaszmann, Atriumhof 2, 2672 HP Naaldwijk.

Kleding brengen
In de ‘collectebus kledingtransport’ van april zat € 127,50 aan contant geld en munten. Heel erg bedankt.
D.V. zaterdag 7 mei kunt u weer kleding, schoenen, linnengoed, dekens en speelgoed brengen naar onze locatie Elzenhof 138, in de loods waar ook de Voedselbank gevestigd is. Openingstijden zijn van 10.00 tot 11.30 uur.
Esther Harrewijn heeft de coördinatie, 0184-41 62 20.

Hartelijke groet, Dick van Mourik, 06-46 88 44 67