Open Monumentendag / Late Summer Fair 2014

Zaterdag 13 september 2014, een dag met veel activiteiten in en om de Grote Kerk, georganiseerd door de evangelisatiecommissies van onze 4 hervormde wijken. Voor de 4e keer organiseren we deze Open Monumentendag die samen valt, met de Late Summer Fair op Kerkbuurt West. Het thema van de Open Monumentendag is: “Op reis”. We haken bij dit thema op verschillende manieren aan:

 • In de kerk en consistorie is een tentoonstelling van verschillende attributen die met “DE REIS VAN JE LEVEN” te maken hebben. Van de geboorte tot graf.
 • Voor kinderen is er een speurtocht in en om de kerk, nav Bijbelse verhalen over reizen.
 • De kraam met evangelisatie materiaal, staat vol met koffers. Op en in de koffers liggen folders met een boodschap. Nav de koffers proberen we een gesprekje aan te gaan met bezoekers en belangstellenden over de boodschap die wij elke zondag in de kerk mogen horen.

Maar er is meer te doen in de kerk:

 • De kerk is van 10 tot 16 uur geopend voor iedereen die de kerk van binnen wil zien.
 • Het orgel zal bespeeld worden. Tijdens de bespeling is de orgel galerij geopend en na de bespeling is er ruimte voor vragen en uitleg.
 • Blokfluit groep Uno zal een optreden verzorgen.
 • Heel de dag door staan de vaandels van Tamboerijngroep Hadassa in de kerk opgesteld. www.hadassasliedrecht.nl  Deze vaandels zijn handgemaakt en hebben elk een eigen Bijbelse betekenis, met een mooie boodschap en verwijzingen. Bij elk vaandel staat een uitleg, maar er zal ook 2 keer een rondleiding langs de vaandels zijn met uitleg door de Els de Vlaam en Janine den Braanker van Hadassa.
 • Heel de dag door zijn er mensen die gasten welkom heten en eventueel een rondleiding verzorgen.
 • Tussen de programma onderdelen is er ook ruimte om rustig in de kerk te zitten.

Buiten de kerk gebeurt er ook van alles:

 • Onderaan de toren is een brocante markt en een boeken markt, door deze spullen onder aan de kerk neer te stallen, is het wellicht voor bezoekers wat makkelijker om vervolgens ook een kijkje in de kerk te nemen.
 • Boven aan de kerk bij de houten bankjes, is opnieuw het Fair Trade Terras te vinden. Koffie en thee wordt geschonken in kopjes van de kringloopwinkel, en alles wat te koop is bij de koffie komt zoveel mogelijk van fair trade producten evenals de koffie en thee, die bij de wereldwinkel vandaan komen.

U begrijpt dat u als gemeentelid, van harte welkom bent om op deze dag langs te komen, te genieten van het orgel, van iets leuks op de brocante of boekenmarkt, maar ook van wat lekkers op het terras.

De opbrengst van de verkoop van spullen gaat dit jaar naar Wearthove. Zij hebben een speciaal project waar het opgehaalde geld van deze dag naar toegaat:

De Wensmuur:

Nog graag een keer bij het restaurant eten, waar zij vroeger met haar echtgenoot kwam.

Nog graag een keer naar de wielerronde, die hij zelf ooit gereden heeft.

Nog graag een keer met haar kinderen een middag door haar geboortedorp.

Nog graag een kopje koffie met een echte moorkop.

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen wensen. De wensmuur is speciaal gemaakt voor de bewoners van verpleeghuis Waerthove. Zij kunnen hier hun wens plaatsen, en met familie, naasten, medewerkers en vrijwilligers in overleg gaan om hun wens uit te laten komen. Voor het vervullen van de wens wordt nadrukkelijk de medewerking van de familie en of naasten van de bewoner gevraagd. Zij hebben indien mogelijk een belangrijke rol in de uitvoering van de wens. Indien (medisch) nodig wordt de bewoner begeleidt door een medewerker van Waerthove.

De opbrengst van de Brocante en boekenmarkt en de meeropbrengst van het Fair trade terras gaat dus naar de wensmuur van Waerthove.

Het ziet er allemaal prachtig uit, zoals het hierboven beschreven staat. Maar wilt u met ons mee bidden voor een zegen over deze dag. Alles wat georganiseerd wordt kan alleen nut hebben onder de zegen van onze God en Vader. Het is natuurlijk prachtig dat we vanuit de Grote Kerk deel uit kunnen maken van de Late Summer Fair. Op deze dag wordt er op de kerk gerekend, de aanvraag om weer mee te doen op 13 september is al langer dan een half jaar geleden gesteld.

Hulp gevraagd:

Het is elk jaar weer goed gekomen, er waren steeds voldoende medewerkers. We hebben nog 2 weken, en we vertrouwen er op dat de aanmeldingen voor hulp ook nu weer binnen komen. Hier onder een opsomming van de activiteiten die we organiseren en hoeveel mensen zich hebben opgegeven, en hoeveel we nog nodig hebben!

 • Op vrijdagavond 12 september bij de Handpalm om 19.30 uur,10 mannen nodig om een vrachtwagen vol te laden met brocante spullen, boeken, tafels en andere benodigdheden. Met 10 man zijn we in een half uur klaar. Tot nu toe 1 opgave.
 • Op zaterdagmorgen 13 september om 7.30 uur bij de Grote kerk,10 mannen nodig om de vrachtwagen leeg te ruimen, dit zal ook ongeveer een half uur duren, tot nu toe 2 opgaven.
 • In de kerk van 10 tot 16.00 uur welkom en rondleiding geven (info hiervoor is van te voren al beschikbaar) Je kan je voor 1 of 2 uur opgeven, maar ook voor de ochtend of middag. Per uur zijn er ongeveer 6 mensen nodig, tot nu toe nog geen opgave.
 • Bij de evangelisatiekraam zijn mensen nodig om gesprekken aan te gaan en folders uit te delen. We hebben 3 tot 4 mensen per uur nodig. Tot nu toe 1 opgave.
 • Brocante markt, per uur 3 tot 4 mensen nodig, tot nu toe 2 opgaven.
 • Boeken markt, per uur 2 tot 3 mensen nodig, nog geen opgave!
 • Fair trade terras, per uur 5 tot 6 mensen nodig, tot nu toe 2 opgaven.
 • Kinderactiviteiten, hiervoor zijn voldoende medewerkers, bedankt!
 • Opruimen, vegen vanaf 16.00 uur, vrachtwagen met overgebleven spullen en tafels weer laden en bij de Handpalm lossen, vanaf 17.00 uur. Om 16.00 6 mensen nodig en om 17.00 uur ook 6 mensen, tot nu toe 1 opgave.

Genoeg te doen, verschillende taken die passen bij de veelzijdige talenten in onze gemeente. Het komt vast goed met de invulling bij alle taken, alvast bedankt.

Voor meer info en voor opgave: Leendert Hofman 413572 of  famhofman@chello.nl

Evangelisatiecommissie wijk 1 en 2 Marco Heijstek
Evangelisatiecommissie wijk 3 en 4 Leendert Hofman