Podcast De Leerlingen

Onlangs kwam ik een nieuwe podcastserie op het spoor, eentje die ik graag bij u en jou aanbeveel. Net als bijvoorbeeld ‘Eerst Dit’ is het een podcast van de EO en de IZB. De podcast is bijv. te vinden op Spotify. Ik deel graag een deel van de intro tekst die op de website staat:
‘Hoe leef je als gelovige? Hoe groei je in die houding? En wat voor verschil maakt dit in je leven? Grote vragen, die de EO en de IZB willen beantwoorden in de nieuwe podcast ‘De Leerlingen’, gebaseerd op Jezus’ onderwijs in de Bergrede.
Leven als christen, dat uitdragen én er sterk in staan: bedenker en schrijver Daan Molenaar merkte dat veel mensen vandaag de dag niet weten hoe ze dat moeten doen. Met name de nieuwe generatie gelovigen, die midden in de moderne, seculiere cultuur staat met allerlei verleidingen en uitdagingen, vindt het moeilijk. “Maar wij mogen als gelovigen iets zichtbaar en tastbaar maken in deze wereld, namelijk het hemelse koninkrijk vol recht, liefde, vrede en vreugde. Dus ik wilde een podcast maken die gelovigen kennis en inzicht biedt over het navolgen van Jezus in onze moderne cultuur.”
Aanrader!

Een hartelijke groet, ds. Michiel Vastenhout