A Word From the Pastor

God zien, Jezus ervaren

‘De Heer is je wachter, de Heer is je schaduw aan je rechterhand’, Psalm 121: 5.
Vaak hoor ik in mijn gesprekken met mensen dat: ‘Als ik nou maar eens wat van God kon zien, ja, dan zou het makkelijker zijn om in Hem te geloven’. Wie kent die verzuchting in zijn/haar leven niet? Wat zou het fijn zijn als je Jezus of Zijn Vader in het echt bij je hebt, kon aanraken. Maar zou dat werkelijk wat uitmaken voor je geloof? Hoeveel mensen hebben Jezus toen Hij op aarde was niet gezien en horen praten? En zijn zij allemaal tot geloof gekomen? Ik denk het niet. En trouwens, wat zou je geloof dan echt waard zijn?
In de Bijbel leer ik Hem te zien en te geloven, met mijn ziel. Of, om het wat anders te zeggen: ‘met de ogen van mijn hart’. In Psalm 121 komen we de Heer tegen als je helper, vers 2. En als ik verder lees, stuit ik op nog twee kenmerken van onze Here God. Hij is ook mijn wachter en mijn schaduw aan mijn rechterhand, vers 5.
Wat betekent dit?
Een mens heeft gemiddeld per dag zo’n 6-8 uur slaap nodig. Voor God geldt dit niet. Hij slaapt nooit. Hij is altijd wakker. Want Hij weet van de dreigingen die er zijn in mensenlevens, van de aanvallen van de duivel. Wij zien dat niet altijd. Zeker niet als je goed en vast slaapt! Maar God waakt over ons, ook als wij de slaap niet kunnen vatten. Hij is je wachter. En, Hij is je schaduw. Hij wijkt geen moment van je zijde. Dit houdt in dat je er zeker van mag zijn dat je altijd bij Hem kan schuilen. Schuilen zoals kinderen bij hun ouders. Psalm 131: 2. ‘Ik zoek niet wat te groot is voor mij. Nee ik ben stil geworden, ik heb mijn ziel tot rust gebracht. Als een kind op de arm van zijn moeder, als een kind is mijn ziel in mij.’
En zei Jezus zelf niet, na zijn opstanding tegen Thomas: ‘Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven.’
Vrede.

Vooraankondiging
Rouwbegeleidingskring: ‘Verder na verlies’
Door de coronamaatregelen is de rouwbegeleidingskring, die in het voorjaar zou starten, uitgesteld. Inmiddels is de situatie wat versoepeld en kunnen groepen van ten hoogste 6 gasten weer bij elkaar komen op één (thuis-)adres. Bij zr. Ria Mudde thuis zal met 5 gemeenteleden, deze kring worden gehouden. Zr. Anja Visser en ondergetekende begeleiden deze ‘kring’.
Datums: donderdag 15 oktober en 29 oktober, 19 november en 17 december.
(onder voorbehoud);
Tijd: 14.00 – 15.30 uur;
Adres: Prof. Kam. Onneslaan 119, 3362 VE Sliedrecht

In Christus verbonden,
Pastor Harm Jansen, harm1.jansen@ziggo.nl.