KerkKlets

Helaas zet het coronavirus ook het gemeenteleven op z’n kop. We hebben nog wel diensten, maar we zien elkaar amper en we hebben geen praatje voor of in de kerk. Geen hand op de schouder, geen knipoog, geen vriendelijke zwaai. Geen jongeren die ouderen ontmoeten en andersom. Zelfs geen piepende en wiebelende kinderen in de kerkbank. Dat doen ze nu thuis op de bank.

Ondertussen zitten we allemaal al weken op zondag thuis in te tunen op onze dienst (of misschien iets anders) en luisteren we naar de predikant.

Daar willen we verandering in aanbrengen met KerkKlets. Een heel simpel concept. Vanaf komende zondag 10 mei is er naast het scherm van de kerkdienst nog een tweede scherm beschikbaar. Dit scherm is bedoeld om contact te hebben met elkaar. KerkKlets is er voor de dienst van 10.30 tot 10.45 uur en na de dienst (circa 12.00 uur) tot ongeveer 12.30. Het eerste kwartier is bedoeld om persoonlijke informatie uit te wisselen en een korte vooruitblik op de dienst te geven. Tijdens het moment na de dienst praten we na en nodigen we steeds één gemeentelid uit voor een goed en leuk gesprek.

De focus van KerkKlets ligt dus op het ‘gewone contact’ dat normaal op het plein voor de kerk plaatsvindt. We richten ons op gezinnen en jongeren. Maar alle gemeenteleden zijn welkom om in te schakelen. We gebruiken hiervoor de livestream van KB TV. Via de chatfunctie onder het YouTube kanaal kan iedereen meekletsen. Daarnaast zal er ook een whatsappgroep zijn waarmee we met elkaar in contact kunnen zijn.

KerkKlets is te vinden via het YouTube kanaal van KB TV. Je kunt daar komen via de website www.kbde2sprong.nl of direct via de volgende link: https://bit.ly/2YzKilg

Dus nog even op een rijtje:

10.30 – 10.45 uur:      KerkKlets op het tweede schermM (KB TV YouTube)

10.45 – 12.00 uur:      Kerkdienst op het eerste scherm (website en YouTube)

12.00 – 12.30 uur:      Vervolg KerkKlets op het tweede scherm met een speciale gast

Namens de Jeugdraad HGJS.