Kosters

U heeft natuurlijk al geruime tijd waargenomen dat er een aantal hulpkosters aanwezig was bij met name de diensten in de Grote Kerk wanneer de koster (langdurig) niet inzetbaar was.
Nu Huib de Mul een andere baan heeft aanvaard, heeft het College van Kerkrentmeesters besloten om geen nieuwe koster in loondienst te nemen voor de Grote Kerk. Het huidige team kosters – geen hulpkosters meer, maar wel vrijwilligers – gaat het kosterschap voor onze gemeente invullen en de diensten regelen. Wij zijn erg dankbaar voor hun inzet en erg tevreden over hun vaardigheden. Wij vragen u dan ook om de kosters Arie Bons, Edwin Vendeville, Jan Baan Hofman, Edwin Pott en Jan Willem Westland hoffelijk tegemoet te treden. Zij regelen alle zaken tijdens de diensten en bijeenkomsten en wij bidden hen Gods zegen toe op deze taak. Mocht u de koster nodig hebben of wilt u iets doorgeven, dan lopen de contacten via het Kerkelijk Bureau.
De meeste nieuwe kosters hebben overdag gewoon een baan en daarom zoeken we nog naar versterking van het team kosters voor kerk-, trouw- en rouw- diensten overdag. Heeft u overdag gelegenheid en wilt u graag dienstbaar zijn naar de kerkelijke gemeente, dan horen wij graag van u. Ook hiervoor verwijzen wij naar het Kerkelijk Bureau, kerkelijkbureau@hervormdsliedrecht.nl.