Meedoen met Messiah van Händel

In 2019 bestaat C.O.V. Soli Deo Gloria 100 jaar. De jubileumactiviteiten starten echter al in 2018, met als motto: ‘We bestaan 100 jaar, meezingen maar!’ Dat motto komt volgend jaar ook nog terug.

Op zaterdag 3 november wordt vanaf 9.30 uur de Messiah van Händel ingestudeerd en ’s avonds voor het publiek uitgevoerd. Zangers en zangeressen die geen lid zijn van het koor, zijn op die dag van harte welkom.

De kosten voor deelname zijn € 32,50. Het is ook mogelijk om gedurende 2 maanden vóór het concert mee te repeteren met het koor. De kosten zijn dan totaal € 62,50. Soli Deo Gloria wordt die dag begeleid door het Orkest ‘New Symphonic’. De solisten zijn Elise van Es, sopraan; Tamara Obermayer, alt; Carlos Negrin Lopez, tenor en Benjamin Sattlecker, bas. André de Jager bespeelt het orgel en Sander van Houten het klavecimbel. Het geheel staat onder leiding van Danny Nooteboom.

Georg Friedrich Händel (1685-1759) componeerde dit omvangrijke werk in Engeland in 24 dagen. Het was oorspronkelijk bedoeld voor een benefietconcert. Maar het was vanaf het begin een groot succes. Dit succes kan zich op 3 november herhalen bij deze scratchuitvoering. U kunt er bij zijn. Aanmelden kan nu al via www.covsolideogloria.nl.