Nieuws van de CHR (238)

Zoveel blije mensen
Afgelopen maandag 13 juli arriveerde de vrachtwagen met een lading van ruim 230 dozen met spullen uit Sliedrecht in Zerindu Mic. De dominee stuurde ’s avonds direct een paar foto’s en dankt de gemeente Sliedrecht hartelijk voor deze steun. Mooi om op deze manier contact te hebben met zo’n kleine gemeente. Wij kunnen maar nauwelijks bevatten wat dit voor deze mensen betekent.
Op woensdag 15 juli heeft een aantal vrijwilligers uit Sliedrecht in Nijkerk zo’n 140 schoolstoeltjes en 140 schooltafeltjes en ander schoolmeubilair geladen voor een transport naar het Roemeense plaatsje Targu Lapus. Wat zullen heel veel kinderen en ook leerkrachten hier blij van worden om in het nieuwe schooljaar met zulke mooie spullen van start te kunnen gaan. Deze hulpvraag is op ons pad gekomen en we vinden het bijzonder op welke manier alles gegaan is. Zou daar een diepere bedoeling achter zitten?
Op maandag 20 juli heeft opnieuw een aantal vrijwilligers in Sliedrecht de mouwen opgestroopt om spullen te laden voor Janet en Michel van Boxtel in Hongarije. Onverwacht kregen we namelijk een berichtje van de Johannes Calvijnschool dat zij 9 digitale schoolborden gingen vervangen. We hebben direct contact gelegd met Janet in Hongarije. Zij zijn in 2015 betrokken geraakt bij de renovatie van een oude school in Tápióbicske. Inmiddels is daar in 2019 een schooltje bij gekomen in het naburige plaatsje Nagykapa en ze hebben een schoolproject in Oost-Hongarije. Janet was bijzonder verheugd over dit aanbod. Hier kunnen dus 3 scholen en heel veel kinderen nog plezier aan gaan beleven. Michel en Janet kennende zullen zij met deze hulpmiddelen vast mogelijkheden zien om het evangelie onder jong en oud onder de aandacht te brengen. Omdat we de afgelopen tijd veel speelgoed hebben ontvangen zullen de kinderen bij de start van het nieuwe schooljaar wel helemaal verrast zijn met ook nog een cadeautje. Ook hebben we met dit zelfde transport schoenen en jassen voor het werk onder de daklozen meegegeven. Vertel het aan de mensen dat Jezus leeft!

Kleding brengen
De eerstvolgende keer kleding brengen is na de vakantie, zaterdag
5 september. Esther Harrewijn heeft de coördinatie, 0184 416220.

Met een hartelijk groet,
Dick van Mourik, 06 46884467