Nieuws van de CHR (268)

Uw spullen worden afgeleverd
Maandagochtend 9 mei om 01.30 uur (dat is echt vroeg…) stapten Frits van der Kooij en Maarten Broer in de vrachtwagen met een volle trailer met bestemming Roemenië. Een reis van circa 1800 kilometer vlakbij de grens met Oekraïne. In Micula, Lapusel, Nisipeni en Bercu zullen de inwoners maar wat blij zijn met spullen die wij niet meer nodig hebben. Fijn dat we hen maar ook de vluchtelingen uit Oekraïne op deze manier kunnen helpen.
Maarten heeft deze reis als chauffeur al een paar keer eerder gemaakt. Voor Frits is deze reis wel heel speciaal. Als chauffeur maar tegelijkertijd als voorzitter van onze Diaconie is het tevens een kennismakingsbezoek vanuit Sliedrecht aan de dorpen Nisipeni en Bercu. De Commissieleden hebben vanwege corona deze dorpen nog niet bezocht. De vrachtwagen zal ook nog drie dorpen aandoen om vracht te lossen waar de Commissie Hulp Roemenië uit Hardinxveld-Giessendam banden mee heeft.
Het samen organiseren van zo’n transport schept over en weer een warme band. Aan het eind van de week hopen Frits en Maarten weer terug te zijn in Sliedrecht. We zijn erg benieuwd.

Kleding brengen
In de ‘collectebus kledingtransport’ van 7 mei zat € 109,50 aan contant geld en munten. Via Ad Meerkerk werd € 100,- contant ontvangen. Heel erg bedankt.
D.V. zaterdag 11 juni kunt u weer kleding, schoenen, linnengoed, dekens en speelgoed brengen naar onze locatie Elzenhof 138, in de loods waar ook de Voedselbank gevestigd is.
Openingstijden zijn van 10.00 tot 11.30 uur.
Esther Harrewijn heeft de coördinatie, 0184-41 62 20.

Hartelijke groet, Dick van Mourik, 06-46 88 44 67